Aziatische bieren: het populaire Tiger bier

In rap tempo zien we Aziatische bieren ook Europa veroveren. Veel van deze bieren hadden in Azië al de voorkeur, maar ze worden nu ook massaal geïmporteerd. Want het bierbrouwen is absoluut geen kunst die alleen voor Europeanen is weggelegd. Bier wordt over de hele wereld gemaakt. Mensen die bijvoorbeeld Singapore al wel eens hebben bezocht, kennen ongetwijfeld Tiger bier. Tiger bier – ofwel Tiger beer in Singapore – wordt veel gedronken en wordt door velen gezien als het lekkerste bier van Singapore. Benieuwd hoe dat komt? Dat ontdek je hier. 

Het eerste bier

In de vorige eeuw werd er nog helemaal niet zoveel bier gedronken in Azië. Toch was daar in 1930 ineens het Tiger bier. Het werd geïntroduceerd als het eerste biertje van Singapore. Het bier werd ook daar gemaakt en dat was heel lang het geval. Uiteindelijk ontdekten de Europeanen en Amerikanen dit bijzondere biertje ook en werd het steeds meer buiten de grenzen van Singapore gedronken. Inmiddels kun je het in maar liefst 60 landen krijgen. Het bier is in handen van Heineken gekomen toen zij Asia Pacific Breweries overnamen, een bedrijf dat meerdere biertjes in Azië produceerde. 

Tiger bier

De smaak van het bier

Nu denk je wellicht: goed, leuk die geschiedenisles, maar is het ook een lekker biertje? Tiger bier is een blond bier en daarmee een drankje dat wij vooral in de zomer drinken. Maar je kunt het natuurlijk het hele jaar door krijgen. Het alcoholpercentage is vijf procent. Het biertje heeft ook een lichtere variant die men stroblond noemt. Dit biertje heeft een percentage van 4 procent en is dus iets lichter. 

Tiger bier kopen

Dit bijzondere biertje wordt inmiddels in veel landen gebrouwen dus ook in Nederland is het verkrijgbaar. Online bestellen is dan een makkelijke manier, want Tiger vind je vaak niet zomaar in je lokale supermarkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *