De juiste woning

Ellecom

Voor je begint met het zoeken naar de juiste woning voor jezelf, moet je jezelf een aantal vragen gaan stellen? Wil ik veel tijd kwijt zijn aan klussen, heb ik het budget om het klussen uit te besteden? Of laat je toch een moderne keuken plaatsen. Wil ik op korte termijn verhuizen of heb ik de tijd om nog even te wachten tot het huis klaar is? Door jezelf verschillende situaties voor te leggen kom je uiteindelijk tot een lijstje met een aantal eisen dat je hebt voor een nieuwe woning. Hoe specifieker dit lijstje is des te kleiner het aanbod wordt maar des te groter de kans is dat je ook daadwerkelijk jouw perfecte woning gaat bezichtigen als je iets gevonden hebt dat aan jouw eisen voldoet.

Begin met het vinden van een goede makelaar

Als je weet wat je wensen zijn en als deze heel specifiek zijn, is het erg lastig om zelf op internet de perfecte match te vinden. Je kunt dan gebruik maken van een aankoopmakelaar die je vooraf informeert over jouw wensen. Mocht er dan een huis in deze criteria beschikbaar zijn zal de makelaar contact met je opnemen en laten weten dat ze eventueel een geschikte woning voor je heeft gevonden.

Maak een lijstje van alle aanpassingen

Een handige tip voor tijdens de bezichtiging van een nieuwe woning, is het maken van een lijst waarop je kunt noteren wat er allemaal nog moet gebeuren voor je woning klaar is. Als je dit goed in kaart brengt, kun je zien of deze woning ook geschikt is voor jouw planning m.b.t. wanneer je wil verhuizen etc. Kleine aanpassingen kun je ook wel doen als je eenmaal in het huis woont maar de grotere klussen zoals aanpassingen aan de badkamer of een nieuwe keuken zijn makkelijker te realiseren als je nog niet in het huis woont. Door vooraf in kaart te brengen wat er allemaal nog moet gebeuren kun je in ieder geval een schatting maken van periode tot aan je verhuizing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *