Een bar voor thuis in alle soorten en maten

Een bar kopen voor thuis? Deze komen in allerlei soorten en maten. Dit betekent dat er ook altijd iets voor u tussen zit. Maar de grote hoeveelheid in keuze betekent niet dat een bar kopen voor thuis een makkelijke opgave wordt. U bent vast bekend met de uitspraak: door de bomen het bos niet meer zien. Door middel van dit artikel willen wij u een stukje op weg helpen om wegwijs te worden tussen alle verschillende bars die op internet worden aangeboden.

Verschillende houtsoorten

Omdat de bewuste bars volledig van mooi hout gemaakt worden, is het belangrijk te weten welke houtsoorten er zijn. Elke houtsoort heeft zijn voor- en nadelen. De een is duurzaam, de ander is heel zwaar en kan tegen een stootje. De nerven die door het hout lopen zorgen voor de visuele verschillende bij de houtsoorten. Wanneer u een bar aan het uitzoeken bent is het aan te raden om aan de specialist ter plekke te vragen welke voordelen de houtsoorten elk hebben. De behandeling van het hout, denk aan gewaxt, geschilderd of gelakt kan ook nog een groot verschil maken in hoe snel de verf/lak slijt en hoe stootvast deze is. Er zijn de volgende houtsoorten:

  • Mahoniehout
  • Eikenhout
  • Grenenhout
  • Teakhout
  • Beukenhout

Van groot naar klein

Niet iedereen kan een grote bar van bijvoorbeeld 6 meter lengte kwijt. Daarom zijn er barretjes die speciaal worden gemaakt zodat deze ook in kleinere woningen passen. Sommige barretjes zijn zelfs slechts 1,70 meter breed. Hierdoor is deze veel makkelijker te plaatsen in kleinere woningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *