Inspiratie voor lunch

Persoonlijk vind ik het heerlijk om een uitgebreide lunch voor mezelf te maken. Maar soms ben ik zo inspiratieloos, dat ik vaak nog langer doe over het bedenken van een passende lunch dan de bereiding ervan. Want waar heb ik nou echt zin in? Het liefst heb ik dat het voor me wordt klaargemaakt en dat het precies is waar ik op dat moment zin in heb, maar dromen mag ik uiteraard hebben. Dus wat doen we voor lunch? Hieronder haal ik misschien inspiratie uit een aantal opties. 

Broodje carpaccio

Hier heb ik eigenlijk altijd wel zin in. Je moet alleen oppassen dat je dit dus niet te vaak gaat maken en je de smaak op een gegeven moment een beetje zat raakt. Je kunt er natuurlijk verschillende varianten van maken. Denk aan een broodje carpaccio met truffelmayo of juist met pesto. Daarnaast kun je eens gegrilde groenten erop doen in plaats van alleen rucola. Je kunt bij een supermarkt al makkelijk een basispakket met carpaccio, pijnboompitjes en rucola halen. Nu is het aan jou om deze met heerlijke andere ingrediënten te mixen.

De oude vertrouwde tosti

Net zo makkelijk, een tosti. Vaak neem ik dit als ik weet dat we weinig meer in de koelkast hebben liggen. Alles onder de gril is namelijk lekkerder dan koud. Dus duik eens je koelkast in om te kijken welk beleg je hebt liggen om je tosti mee te bouwen. Een beetje kaas, nog een paar plakjes salami en nog een klein beetje kruidenkaas dat is overgebleven van de toastjes. Hiermee kun je een heerlijke tosti maken en ben je ook nog eens goed gevuld.

Buiten de deur

Heb je wat extra tijd over? Dan kun je ook eens buiten de deur je lunch halen. Hier haal je vaak nog meer inspiratie mee op en de lunch wordt ook nog eens in een café in Zwolle geserveerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *