Waarvoor gebruik je een cocktail shaker?

Voor het maken van de meeste cocktails heb je een cocktail shaker nodig. Een cocktail shaker gebruik je om alle ingrediënten goed door elkaar te kunnen shaken. Sommige ingrediënten blijven namelijk op elkaar drijven. Als je dan geen cocktail shaker gebruikt blijven deze ingrediënten op elkaar drijven en gaan ze niet goed met elkaar mengen. Zonder shaker kunnen de smaken dus ook niet goed mengen met elkaar en dat krijg je geen lekkere cocktail als resultaat.

Soorten cocktail shakers

Je hebt verschillende soorten cocktail shakers. De twee bekendste soorten zijn de Boston- en de Cobbler shaker. De Boston shaker bestaat uit de volgende 2 onderdelen: een mixgedeelte en een glazen beker. Je kunt de ingrediënten dan in de glazen beker doen. Je sluit de beker dan af met het mixgedeelte. Dit deel is gemaakt van roestvrijstaal, omdat dit sterk materiaal is en dus ideaal is voor het mixen van cocktails met stukken ijs erin. De Cobbler shaker is de traditionele cocktail shaker die uit 3 onderdelen bestaat. Deze shaker bestaat uit een mixgedeelte, een beker en een strain gedeelte. Bij deze shaker heb je geen extra strainer nodig om de cocktail te zeven, omdat dit automatisch al gebeurt als je de cocktail in het glas schenkt. De dop van de shaker kun je ook als barmaatje gebruiken als je deze niet tot je beschikking hebt.

Welke cocktails kun je ermee maken?

Je kunt veel cocktails maken met een cocktail shaker. De meest bekende cocktails die je hiermee kunt maken zijn de Cosmopolitan, Sex on the beach, Pina Colada, Margarita en Long Island Iced Tea. Vrijwel alle bekende en lekkere cocktails moet je met een cocktail shaker maken als je een lekker resultaat wilt krijgen. Het is dus zeker een aanrader om aan te schaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *